Borstkanker

Half miljoen voor therapie bij borstkanker

Onderzoekers van het Maastricht UMC+ en de Universiteit Maastricht gaan onderzoeken of cognitieve gedragstherapie kan helpen bij aanhoudende pijn na de behandeling van borstkanker.

geld, subsidie, fonds, begroting (stock) munten
'Kinder- en Jongerenrechtswinkel verdient subsidie'

Een meerderheid van het Limburgs Parlement vindt dat de provincie de subsidie van 15.000 euro voor de Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) voor zijn rekening moet nemen. Ook al is het eigenlijk een zaak van de Limburgse gemeenten.

Opera Zuid Die Zauberflöte (28 mrt 2020)
Meer geld voor kunst en cultuur, niet voor Orlando Festival

Meer culturele instellingen in Noord-en Midden-Limburg kunnen de komende vier jaar rekenen op provinciale subsidie.

peelmuseum
Peelmuseum in zwaar weer: 'Helaas geen coronasteun'

Veel musea dreigen ten onder te gaan als gevolg van de coronamaatregelen. Vooral musea die geen subsidies krijgen en het vooral moeten hebben van entreegeld en donateurs, hebben het moeilijk.

Wandelen natuur natuurgebied
Natuurorganisaties: subsidieregeling deugt wel degelijk

Natuurmonumenten en Limburgs Landschap vertrouwen erop dat een nieuwe onderzoeksprocedure door de Europese Commissie ertoe zal leiden dat de subsidieregeling wederom wordt goedgekeurd.

breakdance stockfoto (2 sep 2020)
Ruim 1,3 miljoen subsidie voor Zuid-Limburgse evenementen

Het Kerkraadse Wereld Muziek Concours (WMC) en het urban dansevenement The Notorious IBE krijgen de komende vier jaar in totaal ruim 1,2 miljoen euro subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Corona economie covid
Run op tweede ronde overheidssteun blijft uit

Veel Limburgse bedrijven twijfelen nog of ze inschrijven voor de tweede Noodmaatregelen Overbrugging Werkeloosheid (NOW2.0).

Cultura Nova
Fonds Podiumkunsten: ruim half miljoen per jaar naar Limburg

De Maastrichtse theatergezelschappen Hoge Fronten en Het Geluid hoeven de komende vier jaar niet te rekenen op projectsubsidies van het Fonds Podiumkunsten. Het Kerkraadse Orlando Festival krijgt ook niks van het fonds. Stichting SoAP uit Maastricht ontvangt 300.000 euro per jaar van de subsidieverstrekker.

Microscoop Onderzoek
Europees geld voor Maastrichts onderzoek kankermedicijn

Het Maastricht UMC+ en bestralingskliniek Maastro hebben samen anderhalve ton subsidie ontvangen van de European Research Council. Dit geld is bedoeld om twee veelbelovende stoffen verder te ontwikkelen die mogelijk uitzaaiing van kanker kunnen bestrijden.

Vlag, Europa, Europese Unie
Verlenging provinciale subsidie Europa-programma

De provincie verlengt de subsidie voor het programma waarbij Maastricht wordt neergezet als plaats voor debat en onderzoek over Europa.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten