Edit - stuw linne

Eerste juk geplaatst in stuw Linne

Rijkswaterstaat is begonnen met het plaatsen van nieuwe jukken in de stuw van Linne. Dat zijn stalen constructies die rechtop in de stuw staan.

Sluis Linne (5 jun 2020)
Stuw bij Linne klaar voor herstel

Na maanden spoedwerkzaamheden aan de stuw bij Linne is Rijkswaterstaat zo ver dat kan worden begonnen aan een plan voor het definitieve herstel.

Schade stuw Linne
Volgende stap in herstel stuw: nooddam Linne klaar

De tijdelijke dam die nodig is om de beschadigde stuw in Linne te repareren, is klaar.

Maas stuw Linne water werkzaamheden (28 feb 2020)
Rijkswaterstaat begonnen aan tijdelijke dam in Maas

Rijkswaterstaat is begonnen met de bouw van een tijdelijke dam in de Maas zodat uiteindelijk de beschadigde stuw in Linne gerepareerd kan worden.

OM: Geldboete voor schipper die stuw ramde

De schipper die eind 2016 de stuw bij het Brabantse Grave ramde, krijgt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een boete van 1400 euro.

LWV wil alsnog compensatie voor stremming Maas

De Limburgse werkgeversvereniging LWV wil alsnog geld voor de geleden schade na de stremming van de Maas na een aanvaring van de stuw bij Grave.

Reparatie stuw Grave afgerond

De stuw van Grave is hersteld en kan binnenkort weer helemaal in gebruik worden genomen.

Schade woonboten Heijen nog steeds niet hersteld

Drie maanden na de aanvaring bij de stuw van Grave hebben woonbootbewoners in de Paesplas bij Heijen nog steeds last van de ontstane schade.

Problemen stuw Grave: hoe zat het ook alweer?

Het is woensdag exact drie maanden geleden dat een Duits binnenvaartschip in de dichte mist de stuw bij Grave ramde.

Stuk oever bij stuw Grave weggeslagen

Een stuk oever van de Maas is ten noorden van de stuw bij Grave afgebrokkeld.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten