Overslaan en naar de inhoud gaan

Stutten bassin Hoensbroek mislukt: omwonenden gewaarschuwd

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 21:27

Waterbuffer De Dem in Hoensbroek blijkt niet te stutten. De gemeente Heerlen waarschuwt omwonenden om maatregelen te nemen om schade door een eventuele overstroming zo veel mogelijk te voorkomen.

Ook wordt aangeraden om weg te blijven bij het bekken.

Waarschuwing
De waterbuffer ligt vlakbij een lagergelegen woonwijk. Vanwege de grote hoeveelheid water in de buffer bestaat het risico dat de wand van De Dem breekt en het water de wijk binnenstroomt. Bewoners kregen eerder op de dag al te horen hun gas en elektriciteit af te sluiten, om kortsluiting en mogelijk brand te voorkomen.

Auto's
In de loop van de dag zijn ook de geparkeerde auto's in de buurt zo veel mogelijk elders neergezet. Veel bewoners hebben ook zandzakken voor de deur gelegd, om bij een eventuele breuk te voorkomen dat het water hun huizen binnenstroomt.

Defensie
Bij het werk in de omgeving van de waterbuffer zijn ook militairen ingezet. Defensie stuurde woensdagmiddag zo'n 70 soldaten van de kazerne in Oirschot naar het zuiden van de provincie om te helpen bij de wateroverlast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen