Overslaan en naar de inhoud gaan

'Stuntbende' iPhone-roof op A73 opgepakt in Roemenië

Geplaatst opmaandag 9 maart 2020 - 19:25

De Roemeense en Nederlandse politie denken in Boekarest de zogenoemde stuntbende te hebben opgerold.

Dat schrijft De Telegraaf maandagmiddag. De bende roofde sinds 2010 op spectaculaire wijze vrachtwagens leeg in Europa. Ze sloegen onder meer toe op de A73 tussen Venlo en Venray, in juli 2017.

Veertig arrestaties
In de Roemeense hoofdstad zijn nu zo'n veertig mensen opgepakt, schrijft de krant. Zeker zevenhonderd politiemensen en honderd politiewagens werden ingezet om de bende op te pakken.

Rijdende vrachtwagens
De stuntbende roofde met name elektronica uit rijdende vrachtwagens. Dat deden ze door met een auto achter de truck te gaan rijden en vanaf de motorkap het slot te forceren. Vervolgens werd de vrachtwagen al rijdend leeggeroofd.

Lees ook: Criminele organisatie achter spectaculaire iPhone-roof A73

A73
In de nacht van 24 op 25 juli was het raak op de A73. De bende brak daar in een rijdende wagen in en stal 960 iPhones. De waarde van de toestellen was een half miljoen euro.

Vakantiepark
Voor die roof stonden een paar maanden later vijf Roemenen terecht. Ze werden op een vakantiepark aangehouden, waar de politie ook de iPhones en een speciaal geprepareerde auto aantrof. De rechter sprak de mannen echter vrij voor de roof en veroordeelde ze alleen voor heling.

Samenwerking
Nu lijkt de bende dan toch opgerold te zijn. Samen met de Roemeense en Franse politie en Europol werd op zeventig plekken aan de rand van Boekarest een inval gedaan. Veertig mensen werden opgepakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen