Overslaan en naar de inhoud gaan

Stultiens over kansen op WK-deelname: 'Het wordt spannend'

Geplaatst opdonderdag 17 september 2020 - 20:59

Sabrina Stultiens maakt alsnog kans op een plek in de selectie voor het WK Wielrennen. Door een valpartij van Annemiek van Vleuten komt er zeer waarschijnlijk een plekje vrij in de selectie van Loes Gunnewijk. "Het wordt spannend."

Stultiens deed haar uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Kasteel Limbricht.

Van Vleuten
Stultiens is op dit moment actief in de Giro Rosa. Daar vond donderdag een valpartij plaats in de laatste kilometer. Ook klassementsleidster Annemiek van Vleuten was daarbij betrokken. Van Vleuten brak bij de val haar pols en kan waarschijnlijk volgende week niet starten op het WK in het Italiaanse Imola. Stultiens is een van de reserves. "Het is superbalen voor Annemiek. Het zag er niet goed uit. Er zijn vier reserves, dus het gaat spannend zijn." Ook Stultiens' ploeggenote Marianne Vos was betrokken bij de val. "Met haar gaat het naar omstandigheden goed."

Rooijakkers
Stultiens is niet de enige Limburgse reserve. Ook Pauliena Rooijakkers uit Venray staat op de lijst van vier reserves. Bondscoach Loes Gunnewijk liet aan L1 weten te wachten op het laatste nieuws over Van Vleuten. Donderdagavond liet Van Vleuten aan het AD weten dat ze haar pols inderdaad heeft gebroken en vrijdag niet meer van start gaat in Italië. Over het wereldkampioenschap deed ze geen uitspraken. Gunnewijk zei tegen L1 vrijdag de knoop te willen doorhakken.

Giro Rosa
Stultiens is ondertussen tevreden over het verloop van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. "Het gaat eigenlijk wel goed. Het is een beetje met ups en downs overleven. Als team rijden we supersterk." De Limburgse rijdt bij CCC. Die ploeg won met Marianne Vos al drie etappes in de Italiaanse rittenkoers. Onlangs maakte Stultiens bekend haar contract te verlengen bij haar ploeg.

Lees ook: Wielrenster Sabrina Stultiens verlengt contract bij CCC

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen