Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stultiens ontving foto van verdacht frame met motortje

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 8:13

Een dag voor het WK veldrijden kreeg Sabrina Stultiens een foto van het verdachte frame van de Belgische renster Femke Van Den Driessche doorgestuurd.

"Eén van haar ploeggenoten liet mij een foto van haar 'gedopeerde' frame zien en het was duidelijk dat de onderbuis van de betrapte fiets breder was dan haar andere fietsen. Precies op de plek waar het motortje bleek te zitten", zegt de Meijelse renster.

Mechanische doping
In het peloton gingen al langer geruchten over Femke Van Den Driessche. Zaterdag werd ze betrapt op mechanische doping: in haar fiets werd tijdens een controle in de wisselzone een elektromotor aangetroffen. De Belgische probeerde er met een creatief excuus onderuit te komen: de fiets was van een vriend geweest. Hoe die dan in de wisselzone terecht was gekomen, tja, dat wist zij ook niet.

Van Den Driessche riskeert een levenslange straf en een boete van een miljoen euro.

WK veldrijden
Sabrina Stultiens eindigde zaterdag op de zesde plaats op het WK veldrijden in het Belgische Zolder. Ze kwam net te kort voor het podium. "Ik reed de hele wedstrijd 50 meter achter de kopgroep, maar kon het gat net niet dichten", zei Stultiens na afloop.

Lees ook: Stultiens tevreden met zesde plek op loodzwaar WK

Lees maandag meer over het motortje en het WK veldrijden in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

EK-goud voor veldrijdster Sabrina Stultiens
Van der Stegen tweede in veldrit Hoogerheide
Prima prestatie Sabrina Stultiëns in Hoogerheide
Griep velt Sabrina Stultiens één dag voor WK
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen