Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stultiens ontving foto van verdacht frame met motortje

Geplaatst opmaandag 1 februari 2016 - 8:13

Een dag voor het WK veldrijden kreeg Sabrina Stultiens een foto van het verdachte frame van de Belgische renster Femke Van Den Driessche doorgestuurd.

"Eén van haar ploeggenoten liet mij een foto van haar 'gedopeerde' frame zien en het was duidelijk dat de onderbuis van de betrapte fiets breder was dan haar andere fietsen. Precies op de plek waar het motortje bleek te zitten", zegt de Meijelse renster.

Mechanische doping
In het peloton gingen al langer geruchten over Femke Van Den Driessche. Zaterdag werd ze betrapt op mechanische doping: in haar fiets werd tijdens een controle in de wisselzone een elektromotor aangetroffen. De Belgische probeerde er met een creatief excuus onderuit te komen: de fiets was van een vriend geweest. Hoe die dan in de wisselzone terecht was gekomen, tja, dat wist zij ook niet.

Van Den Driessche riskeert een levenslange straf en een boete van een miljoen euro.

WK veldrijden
Sabrina Stultiens eindigde zaterdag op de zesde plaats op het WK veldrijden in het Belgische Zolder. Ze kwam net te kort voor het podium. "Ik reed de hele wedstrijd 50 meter achter de kopgroep, maar kon het gat net niet dichten", zei Stultiens na afloop.

Lees ook: Stultiens tevreden met zesde plek op loodzwaar WK

Lees maandag meer over het motortje en het WK veldrijden in de Limburgse kranten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

EK-goud voor veldrijdster Sabrina Stultiens
Van der Stegen tweede in veldrit Hoogerheide
Prima prestatie Sabrina Stultiëns in Hoogerheide
Griep velt Sabrina Stultiens één dag voor WK
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen