Overslaan en naar de inhoud gaan

Stultiens kan zich niet terugknokken in top-10 Giro Rosa

Geplaatst opzondag 15 juli 2018 - 16:57

Op de slotdag van de Giro Rosa is Sabrina Stultiens er niet meer in geslaagd om zich in de top-10 van het algemeen klassement te nestelen.

In de laatste etappe, met start en finish in Cividale del Friuli, reed Stultiens naar de dertiende plaats. Daardoor zakte ze in het algemeen klassement van de elfde naar de twaalfde plek.

Eindwinnares
Annemiek van Vleuten, die al dagenlang de lakens uitdeelde in de koers, kroonde zich tot eindwinnares van de koers en kwam ook in de slotetappe als eerste over de finishstreep. Ze kwam als eerste boven op de enige beklimming van de de dag, waarna ze in de afdaling naar de finish haar voorsprong alleen maar vergrootte.

Ruime sop
Een groep van dertien rensters koos al snel het ruime sop en hield lang stand, tot de San Leonardo-helling opdoemde. Het was tevens het moment waarop de tien sterkste rensters van het peleton ten aanval trokken, waaronder de Meijelse Stultiens. Het tempo van Van Vleuten bleek voor Stultiens en de anderen echter niet te volgen.

Rooijakkers
De andere Limburgse deelneemster die aan de start stond, Pauliena Rooijakkers, kwam op ruime achterstand als 124ste binnen. De Venrayse, tevens ploeggenote van Stultiens, eindigt in de eindrangschikking op positie 105.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen