Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stultiens handhaaft zich in top tien Giro Rosa

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 19:20

Sabrina Stultiens heeft zich in de zware klimtijdrit gehandhaafd in de top tien van de Giro Rosa. De renster van WaowDeals Pro Cycling liet in de rit van Lanzada naar Diga di Campo Moro de elfde tijd noteren.

Zij behoudt daarmee de tiende plaats in het algemeen klassement. De start lag op 990 meter hoogte, de finish op 2000 meter hoogte.

Klasse apart
Annemiek van der Vleuten, wereldkampioene tijdrijden, was een klasse apart. De renster van Mitchelton-Scott legde de 15,4 kilometer af in 46 minuten en 7 seconden en was daarmee ruim twee minuten sneller dan Ashleigh Moolman, die tweede werd. Van der Vleuten reed met een gemiddelde van 19,516 kilometer per uur, één kilometer sneller dan de nummer twee.

Elf minuten
Sabrina Stultiens had op de streep in Diga di Campo Moro 4 minuten en 38 seconden achterstand op Van der Vleuten. Pauliena Rooijakkers uit Venray, ploeggenote van Stultiens, moest bijna 11 minuten toegeven op de wereldkampioene, die de roze trui heeft overgenomen van Amanda Pratt.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen