Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stukje parcours gemist: winnares Ironman raakt titel kwijt

Geplaatst opzondag 23 september 2018 - 9:23

Atlete Els Visser is anderhalve maand na de Ironman in Maastricht alsnog gediskwalificeerd.

Daarmee raakt ze niet alleen de zege in de Ironman kwijt, maar ook de Nederlandse titel die ze in de wacht sleepte.

Boei gemist
Volgens de organisatie van de Ironman heeft ze tijdens het zwemonderdeel een boei gemist. Daardoor sneed ze een deel van het parcours af. Nadat drie atleten protest aantekenden, werd het zaakje bestudeerd. Vrijdagavond werd een besluit genomen en kreeg de atlete te horen dat ze gediskwalificeerd was.

De winst gaat nu met terugwerkende kracht als nog naar Yvonne van Vlerken, de oorspronkelijke nummer twee. Het zilver is voor de Duitse Katja Konschak en het brons voor Angela Naeth uit Canada.

Lees ook: Nederlands een-tweetje bij Ironman Maastricht

Heel oneerlijk
Visser reageert boos en emotioneel op het nieuws. Naar eigen zeggen werd ze door iemand van de organisatie verkeerd gewezen en heeft ze daardoor de boei gemist. "Dat maakt dat dit heel oneerlijk voelt", schrijft ze op Facebook. Ze beraadt zich op mogelijke stappen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen