Overslaan en naar de inhoud gaan

Studeren in coronatijd: extra voorlichting over vaccineren

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 7:51

Bij de start van het nieuwe studiejaar verzoekt de Universiteit Maastricht met klem haar (nieuwe) studenten de regels die nog gelden vanwege het coronavirus, te respecteren. Studenten hebben een brief gekregen met informatie over vaccineren en testen.

De universiteit roept studenten op zich twee keer per week zelf te testen met een gratis zelftest.

Toegangsbewijs
De jaarlijkse introductieweek INKOm ging vorige week van start. Daarbij werden verschillende activiteiten in de stad georganiseerd, om nieuwe studenten kennis te laten maken met de stad en het studentenleven. Vorig jaar was de introductie vanwege de strenge coronaregels nog volledig digitaal, maar dit studiejaar kon er dankzij testen voor toegang weer fysiek kennis gemaakt worden.

Lees ook: Start INKOM Maastricht: 'We kunnen weer feesten'

Vaccineren
In de brief krijgen de studenten ook voorlichting over het vaccineren tegen COVID-19. Studenten kunnen daarvoor zonder afspraak terecht bij de GGD Zuid-Limburg. De dichtstbijzijnde locatie daarvoor is in het MECC in Maastricht.

Op de campus
Een aantal andere universiteiten en hogescholen in het land kiezen ervoor om vaccinatie- en testlocaties op de campus aan te bieden. Zo hebben de GGD'en vaccinatielocaties geopend op onder meer Utrecht Science Park, bij de Universiteit Amsterdam en bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. In Wageningen komt een vaccinatiebus bij de universiteit te staan, waar studenten zich zonder afspraak kunnen laten inenten met het coronavaccin van Janssen.

Voorlichting
Een aantal universiteiten heeft een eigen testlocatie opgebouwd waar studenten zich kunnen laten testen op een eventuele besmetting. Verder richten GGD'en zich op voorlichting van studenten. Daarbij wordt ook specifiek naar buitenlandse studenten gekeken.

Net als in Maastricht zijn er ook informatie-activiteiten in onder meer Utrecht, Enschede, Wageningen, Arnhem, Rotterdam, Eindhoven, Delft en Amsterdam.

Afstand houden
Vanaf volgende week maandag is het in het hoger onderwijs niet meer nodig om afstand te houden. Deze week starten op verschillende faculteiten echter al introducties voor studenten en daarbij geldt de afstandsregel nog wel. De Universiteit Maastricht roept studenten op die anderhalve meter te respecteren, ook in de laatste week dat de maatregel geldt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen