Universiteit Maastricht University vlaggen

Coronamaatregelen: Universiteit Maastricht start pilots

Het kabinet heeft dinsdagavond onder meer bekendgemaakt dat toetsing, tentamens, praktijklessen en de begeleiding van kwetsbare studenten op universiteiten vanaf 15 juni weer beperkt hervat kan worden. De Universiteit Maastricht (UM) weet nog niet wat in de praktijk mogelijk is.

Universiteit Maastricht University
Steeds meer Walen kiezen voor Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht wordt steeds populairder bij studenten uit de regio Luik.

Akense studenten voor vijf euro per semester naar Limburg

Studenten van de Akense universiteit RWTH kunnen binnenkort voor vijf euro per semester naar Zuid-Limburg reizen. Dat heeft de studentenraad Studierendenparlaments (Stupa) van de opleider afgesproken met vervoerder Arriva.

Zuyd Hogeschool blundert met tentamen

De examencommissie van Zuyd Hogeschool heeft een toets ongeldig verklaard. Oorzaak: er zaten te veel studenten in het examenlokaal.

Saoedisch lesproject Universiteit Maastricht stopt

De Universiteit Maastricht stopt met een project dat bedoeld is om studenten uit Saoedi-Arabië lessen te laten volgen in Maastricht.

Buitenlandse studenten kiezen massaal voor Maastricht

Voor veel studenten is het de ultieme droom: studeren in het buitenland. Maar ook andersom is dat het geval.

'Studeren door teksten over te lezen is niet effectief'

Studeren door teksten vaak over te lezen is niet effectief om informatie te onthouden. Dat stelt promovenda Pauline Reijners van de Open Universiteit.

Recordaantal studenten doet mee aan INKOM

In Maastricht is de introductieweek voor studenten van start gegaan met een recordaantal deelnemers.

Parkstad mag Akense studenten van buiten EU huisvesten

Parkstad Limburg heeft van minister Blok van Wonen toestemming gekregen om niet-EU-onderdanen die in Aken studeren te huisvesten.

Flink meer chemiestudenten in Zuid-Limburg

Het aantal chemiestudenten in Zuid-Limburg groeit flink. Dit studiejaar is het aantal met 20 tot 25 procent gestegen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten