Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenverenigingen op vingers getikt na ontgroening

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 19:19

De Maastrichtse studentenverenigingen Tragos en Circumflex zijn in de fout gegaan tijdens de ontgroeningen, begin dit studiejaar.

Universiteitskrant Observant meldt dat de twee verenigingen op de vingers zijn getikt door Universiteit Maastricht.

Subsidie
Beide verenigingen zouden zich niet aan de Gedragscode Kennismakingstijd van de universiteit hebben gehouden. Wat er precies is gebeurd, is niet openbaar gemaakt. Het was blijkbaar genoeg voor de universiteit om een derde van de subsidie voor Tragos in te trekken. Circumflex heeft een waarschuwing gekregen.

Tweede keer
Het is niet voor het eerst dat Tragos een tik op de vingers krijgt. Vorig jaar raakte er een eerstejaars gewond tijdens de ontgroening en kregen studenten te weinig slaap. Dat was voor de universiteit reden om Tragos een voorwaardelijke straf op te leggen.

Lees ook: Controles bij studentenverenigingen na incidenten introkamp

Controle
Naar aanleiding van deze incidenten heeft Universiteit Maastricht besloten strengere controles uit te voeren. Vertegenwoordigers van de universiteit zeggen in de Observant dat er dit jaar wederom 'meerdere bepalingen' zijn overtreden en dat 'de afspraken in de gedragscode niet zijn nageleefd' door Tragos.

Geen incidenten
Zelf heeft de vereniging geen idee waar de aantijgingen vandaan komen. Tragos rept over een 'kennismakingstijd zonder incidenten'. De voorzitter van Circumflex erkent dat er sprake is van lichte overtredingen. "We gaan de dingen lekker intern bespreken, dit is verder niemands zaak."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen