Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenverenigingen op vingers getikt na ontgroening

Geplaatst opmaandag 25 september 2017 - 19:19

De Maastrichtse studentenverenigingen Tragos en Circumflex zijn in de fout gegaan tijdens de ontgroeningen, begin dit studiejaar.

Universiteitskrant Observant meldt dat de twee verenigingen op de vingers zijn getikt door Universiteit Maastricht.

Subsidie
Beide verenigingen zouden zich niet aan de Gedragscode Kennismakingstijd van de universiteit hebben gehouden. Wat er precies is gebeurd, is niet openbaar gemaakt. Het was blijkbaar genoeg voor de universiteit om een derde van de subsidie voor Tragos in te trekken. Circumflex heeft een waarschuwing gekregen.

Tweede keer
Het is niet voor het eerst dat Tragos een tik op de vingers krijgt. Vorig jaar raakte er een eerstejaars gewond tijdens de ontgroening en kregen studenten te weinig slaap. Dat was voor de universiteit reden om Tragos een voorwaardelijke straf op te leggen.

Lees ook: Controles bij studentenverenigingen na incidenten introkamp

Controle
Naar aanleiding van deze incidenten heeft Universiteit Maastricht besloten strengere controles uit te voeren. Vertegenwoordigers van de universiteit zeggen in de Observant dat er dit jaar wederom 'meerdere bepalingen' zijn overtreden en dat 'de afspraken in de gedragscode niet zijn nageleefd' door Tragos.

Geen incidenten
Zelf heeft de vereniging geen idee waar de aantijgingen vandaan komen. Tragos rept over een 'kennismakingstijd zonder incidenten'. De voorzitter van Circumflex erkent dat er sprake is van lichte overtredingen. "We gaan de dingen lekker intern bespreken, dit is verder niemands zaak."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen