Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenvereniging gaat alcoholvrij bier van de tap schenken

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 13:29

De Maastrichtse studentenvereniging Tragos gaat binnenkort alcoholvrij bier aanbieden van de tap.

Op vrijdag 15 maart wordt het eerste vat aangeslagen.

Aanspraak
"Het is in het belang van onze leden en studenten om naast bier ook alcoholvrije alternatieven aan te bieden", zegt voorzitter Willem van Diesen. "Je wordt eerder aangesproken met een alcoholvrij biertje in de hand dan met een colaatje." Hij wil met het alcoholvrije tapbier het Nationaal Preventieakkoord naleven.

Preventieakkoord
Het Nationaal Preventieakkoord werd vorig jaar ondertekend door onder andere de Landelijke Kamer van Verenigingen, het overkoepelend orgaan van alle studentenverenigingen in Nederland. Ook Tragos is daarbij aangesloten. Met het initiatief wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gezondheid verbeteren van de Nederlandse bevolking op de gebieden van overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik.

Studieverplichtingen
"Ik denk dat studenten onder meer door het nieuwe leenstelsel meer druk ervaren tijdens hun studie", zegt van Diesen. "Ze zijn minder lang actief lid merken wij. Dat houdt ook in dat er steeds vaker studieverplichtingen vóór Tragos-activiteiten gaan." Met het aanbieden van het alcoholvrije bier op de tap moet het voor studenten toch mogelijk zijn om ook met die studieverplichtingen toch nog even langs te komen, legt Van Diesen uit.

Volgens Van Diesen is Tragos de eerste studentenvereniging in Zuid-Nederland die alcoholvrij bier van de tap gaat aanbieden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen