Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenvereniging gaat alcoholvrij bier van de tap schenken

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 13:29

De Maastrichtse studentenvereniging Tragos gaat binnenkort alcoholvrij bier aanbieden van de tap.

Op vrijdag 15 maart wordt het eerste vat aangeslagen.

Aanspraak
"Het is in het belang van onze leden en studenten om naast bier ook alcoholvrije alternatieven aan te bieden", zegt voorzitter Willem van Diesen. "Je wordt eerder aangesproken met een alcoholvrij biertje in de hand dan met een colaatje." Hij wil met het alcoholvrije tapbier het Nationaal Preventieakkoord naleven.

Preventieakkoord
Het Nationaal Preventieakkoord werd vorig jaar ondertekend door onder andere de Landelijke Kamer van Verenigingen, het overkoepelend orgaan van alle studentenverenigingen in Nederland. Ook Tragos is daarbij aangesloten. Met het initiatief wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de gezondheid verbeteren van de Nederlandse bevolking op de gebieden van overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik.

Studieverplichtingen
"Ik denk dat studenten onder meer door het nieuwe leenstelsel meer druk ervaren tijdens hun studie", zegt van Diesen. "Ze zijn minder lang actief lid merken wij. Dat houdt ook in dat er steeds vaker studieverplichtingen vóór Tragos-activiteiten gaan." Met het aanbieden van het alcoholvrije bier op de tap moet het voor studenten toch mogelijk zijn om ook met die studieverplichtingen toch nog even langs te komen, legt Van Diesen uit.

Volgens Van Diesen is Tragos de eerste studentenvereniging in Zuid-Nederland die alcoholvrij bier van de tap gaat aanbieden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen