Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenonderzoek leidt tot nieuwe zoekactie Tanja Groen

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 12:37

Er komt een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Tanja Groen. Naar aanleiding van onderzoek van studenten van Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam gaat de politie in de omgeving Eindhoven zoeken.

Dat bevestigt rechtspsycholoog Peter van Koppen na berichtgeving van De Limburger.

Onderzoek
De studenten hebben in hun onderzoek verband gelegd met andere zaken, zo zegt Van Koppen. "We hebben tweeënhalf jaar geleden een rapport ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Onze aanbeveling was: ga daar eens zoeken", zegt de rechtspsycholoog op L1 Radio.

Geen details
Inhoudelijke details kan hij niet geven. Zo kan Van Koppen ook niet zeggen aan welke zaken het onderzoek is gelinkt. "Ik ben vooral blij dat ze eindelijk gaan zoeken", vertelt hij. Wanneer onderzoek in de omgeving Eindhoven van start gaat, weet Van Koppen nog niet. Volgens de krant dit voorjaar.

Lees ook: Peter R. de Vries: '2021 het jaar van Tanja Groen'

Cold case
Tanja Groen (18) uit Schagen verdween in augustus 1993. Ze stond op het punt te beginnen aan de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en had net een kamer betrokken in het dorp Gronsveld, op een half uur fietsen ten zuiden van het centrum van de universiteitsstad. Ze is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Tweede keer
Het is de tweede gerichte zoekactie naar het lichaam van de studente in amper een jaar tijd. Vorig jaar januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case-team was getipt dat het lichaam van Tanja Groen daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen