Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenonderzoek leidt tot nieuwe zoekactie Tanja Groen

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 12:37

Er komt een nieuwe zoekactie naar het lichaam van Tanja Groen. Naar aanleiding van onderzoek van studenten van Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam gaat de politie in de omgeving Eindhoven zoeken.

Dat bevestigt rechtspsycholoog Peter van Koppen na berichtgeving van De Limburger.

Onderzoek
De studenten hebben in hun onderzoek verband gelegd met andere zaken, zo zegt Van Koppen. "We hebben tweeënhalf jaar geleden een rapport ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Onze aanbeveling was: ga daar eens zoeken", zegt de rechtspsycholoog op L1 Radio.

Geen details
Inhoudelijke details kan hij niet geven. Zo kan Van Koppen ook niet zeggen aan welke zaken het onderzoek is gelinkt. "Ik ben vooral blij dat ze eindelijk gaan zoeken", vertelt hij. Wanneer onderzoek in de omgeving Eindhoven van start gaat, weet Van Koppen nog niet. Volgens de krant dit voorjaar.

Lees ook: Peter R. de Vries: '2021 het jaar van Tanja Groen'

Cold case
Tanja Groen (18) uit Schagen verdween in augustus 1993. Ze stond op het punt te beginnen aan de studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht en had net een kamer betrokken in het dorp Gronsveld, op een half uur fietsen ten zuiden van het centrum van de universiteitsstad. Ze is voor het laatst gezien toen ze vertrok van het slotfeest van de ontgroeningsweek.

Tweede keer
Het is de tweede gerichte zoekactie naar het lichaam van de studente in amper een jaar tijd. Vorig jaar januari werd er een graf geopend op een begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugem. Het cold case-team was getipt dat het lichaam van Tanja Groen daar begraven zou zijn. Uiteindelijk bleek dat niet het geval. De politie geeft echter aan dat de tip dusdanig concreet was en uitvoerig is nagetrokken. Een volgende keer zouden justitie en politie opnieuw zo'n kans wagen, zeggen zij.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen