Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenflat in Vaals kampt met grote leegstand

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 17:12

De studentenflat Katzensprung in Vaals kampt met een grote leegstand. Niet-Europese studenten mogen er op dit moment geen kamer huren.

De flat werd gebouwd om studenten aan de Aachense RWTH-Universiteit aan de Nederlandse kant van de grens te kunnen huisvesten.

Kamers
De helft van de 250 beschikbare kamers staat leeg, ondanks dat zich dagelijks tientallen studenten melden voor een kamer. Driekwart van die aanmeldingen komt van niet-EU-studenten, die volgens de huidige wetgeving niet in een ander land mogen gaan wonen dan waar hun Universiteit gevestigd is.

Oplossing
De niet-EU-studenten moeten dus eigenlijk een kamer op Duits grondgebied zoeken. Burgemeester Reg van Loo van Vaals overweegt om de niet-Europese studenten alsnog in de flat te huisvesten. Mocht bij een controle dan blijken dat de gemeente zich niet aan de regels heeft gehouden, dan wil hij met de Nederlandse overheid in gesprek over een oplossing.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vaals blijft hopen op studentencampus
ABP steekt 100 miljoen in studentenkamers
Roemenen in studentenhotel Heerlen
‘Kwaliteitskeurmerk voor studentenpand’
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen