Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Studentenflat in Vaals kampt met grote leegstand

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 17:12

De studentenflat Katzensprung in Vaals kampt met een grote leegstand. Niet-Europese studenten mogen er op dit moment geen kamer huren.

De flat werd gebouwd om studenten aan de Aachense RWTH-Universiteit aan de Nederlandse kant van de grens te kunnen huisvesten.

Kamers
De helft van de 250 beschikbare kamers staat leeg, ondanks dat zich dagelijks tientallen studenten melden voor een kamer. Driekwart van die aanmeldingen komt van niet-EU-studenten, die volgens de huidige wetgeving niet in een ander land mogen gaan wonen dan waar hun Universiteit gevestigd is.

Oplossing
De niet-EU-studenten moeten dus eigenlijk een kamer op Duits grondgebied zoeken. Burgemeester Reg van Loo van Vaals overweegt om de niet-Europese studenten alsnog in de flat te huisvesten. Mocht bij een controle dan blijken dat de gemeente zich niet aan de regels heeft gehouden, dan wil hij met de Nederlandse overheid in gesprek over een oplossing.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vaals blijft hopen op studentencampus
ABP steekt 100 miljoen in studentenkamers
Roemenen in studentenhotel Heerlen
‘Kwaliteitskeurmerk voor studentenpand’
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen