Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentenflat in Vaals kampt met grote leegstand

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 17:12

De studentenflat Katzensprung in Vaals kampt met een grote leegstand. Niet-Europese studenten mogen er op dit moment geen kamer huren.

De flat werd gebouwd om studenten aan de Aachense RWTH-Universiteit aan de Nederlandse kant van de grens te kunnen huisvesten.

Kamers
De helft van de 250 beschikbare kamers staat leeg, ondanks dat zich dagelijks tientallen studenten melden voor een kamer. Driekwart van die aanmeldingen komt van niet-EU-studenten, die volgens de huidige wetgeving niet in een ander land mogen gaan wonen dan waar hun Universiteit gevestigd is.

Oplossing
De niet-EU-studenten moeten dus eigenlijk een kamer op Duits grondgebied zoeken. Burgemeester Reg van Loo van Vaals overweegt om de niet-Europese studenten alsnog in de flat te huisvesten. Mocht bij een controle dan blijken dat de gemeente zich niet aan de regels heeft gehouden, dan wil hij met de Nederlandse overheid in gesprek over een oplossing.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vaals blijft hopen op studentencampus
ABP steekt 100 miljoen in studentenkamers
Roemenen in studentenhotel Heerlen
‘Kwaliteitskeurmerk voor studentenpand’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen