Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten verrast: koning Willem-Alexander bezoekt school

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 12:00

De leerlingen van Fontys Hogeschool in Venlo werden dinsdagochtend verrast door het werkbezoek van koning Willem-Alexander.

De koning arriveerde rond 9:30 uur op de Tegelseweg met de bekende zwarte Audi met de AA-kentekenplaat.

Grensoverschrijdende samenwerking
De koning werd vergezeld door Raymond Knops, die sinds kort minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is. Doel van het bezoek was om een inkijkje te krijgen wat grensoverschrijdende samenwerking in de praktijk inhoudt. Zo lieten leerlingen en docenten van Fontys zien met welke projecten ze op school bezig zijn. Een voorbeeld daarvan is een project waarbij leerlingen uit Nederland en Duitsland kennismaken met de arbeidsmarkt in beide landen.

Praktische zaken
De koning vroeg aan de leerlingen of de opleiding werkt en of ze vanuit Limburg daadwerkelijk in Duitsland willen gaan werken. Volgens de studenten lopen ze tegen praktische zaken aan, zoals hypotheken, sociale verzekeringen en verschillende regels. Een Duitse student uit Fürth, die in Venlo de opleiding volgt, vertelde de koning dat hij nog regelmatig verbaasde reacties van vrienden krijgt als hij vertelt dat hij in het buitenland studeert. "Nou ja Venlo, zeg ik dan. Dan reageren mijn vrienden: 'oh dan'."

Taalonderwijs
Ook leerlingen en docenten van het Valuascollege mochten aan koning Willem-Alexander en de minister uit Hegelsom laten horen wat ze doen. De middelbare school in Venlo is voortrekker in het taalonderwijs Duits.

Werkbezoek koning Willem-Alexander Fontys Hogeschool Venlo (26 nov 2019)
Foto: L1 (Robert Janssen)

Geen handen wassen
Na het bezoek aan de school ging de koning naar de bibliotheek in Venlo. Daar is een Informatiepunt Digitale Overheid gevestigd. Burgers die moeite hebben om digitaal met de overheid te communiceren, kunnen daar terecht voor hulp en advies. Ook het bezoek aan de bieb was een complete verrassing. Een medewerkster zegt tegen de verslaggever van L1 dat ze nergens iets van wist. "Hij gaf me zelfs een hand. Die was ik niet meer."

Het werkbezoek van koning Willem-Alexander en minister Knops werd rond 12:00 uur afgesloten met een kop koffie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen