Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten verrast: koning Willem-Alexander bezoekt school

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 12:00

De leerlingen van Fontys Hogeschool in Venlo werden dinsdagochtend verrast door het werkbezoek van koning Willem-Alexander.

De koning arriveerde rond 9:30 uur op de Tegelseweg met de bekende zwarte Audi met de AA-kentekenplaat.

Grensoverschrijdende samenwerking
De koning werd vergezeld door Raymond Knops, die sinds kort minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is. Doel van het bezoek was om een inkijkje te krijgen wat grensoverschrijdende samenwerking in de praktijk inhoudt. Zo lieten leerlingen en docenten van Fontys zien met welke projecten ze op school bezig zijn. Een voorbeeld daarvan is een project waarbij leerlingen uit Nederland en Duitsland kennismaken met de arbeidsmarkt in beide landen.

Praktische zaken
De koning vroeg aan de leerlingen of de opleiding werkt en of ze vanuit Limburg daadwerkelijk in Duitsland willen gaan werken. Volgens de studenten lopen ze tegen praktische zaken aan, zoals hypotheken, sociale verzekeringen en verschillende regels. Een Duitse student uit Fürth, die in Venlo de opleiding volgt, vertelde de koning dat hij nog regelmatig verbaasde reacties van vrienden krijgt als hij vertelt dat hij in het buitenland studeert. "Nou ja Venlo, zeg ik dan. Dan reageren mijn vrienden: 'oh dan'."

Taalonderwijs
Ook leerlingen en docenten van het Valuascollege mochten aan koning Willem-Alexander en de minister uit Hegelsom laten horen wat ze doen. De middelbare school in Venlo is voortrekker in het taalonderwijs Duits.

Werkbezoek koning Willem-Alexander Fontys Hogeschool Venlo (26 nov 2019)
Foto: L1 (Robert Janssen)

Geen handen wassen
Na het bezoek aan de school ging de koning naar de bibliotheek in Venlo. Daar is een Informatiepunt Digitale Overheid gevestigd. Burgers die moeite hebben om digitaal met de overheid te communiceren, kunnen daar terecht voor hulp en advies. Ook het bezoek aan de bieb was een complete verrassing. Een medewerkster zegt tegen de verslaggever van L1 dat ze nergens iets van wist. "Hij gaf me zelfs een hand. Die was ik niet meer."

Het werkbezoek van koning Willem-Alexander en minister Knops werd rond 12:00 uur afgesloten met een kop koffie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen