Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten UM onderzoeken moord in Landgraafse brillenzaak

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 15:23

Studenten van de universiteit in Maastricht onderzoeken de geruchtmakende moordzaak op Isabelle Pongs.

De opticien werd op 30 juli 2004 in haar brillenzaak in Landgraaf dood gevonden. Ze bleek door messteken om het leven te zijn gebracht.

Muurvast
Twee mannen zijn in beeld geweest als verdachten, maar zij werden in april 2008 vrijgesproken door de rechtbank in Maastricht.
Sindsdien zit de zaak muurvast.

Nieuwe inzichten
Het Cold Case Team van de politie heeft tot nu toe geen nieuwe ontwikkelingen kunnen ontdekken. Door studenten met een frisse blik naar de zaak te laten kijken, hoopt de politie nieuwe aanknopingspunten te vinden en tot nieuwe inzichten te komen.

Eerder succes
Politie en justitie leggen al jaren zaken die muurvast zitten voor aan studenten.
Eerder concludeerden Maastrichtse studenten dat negen veroordeelden in de Arnhemse villamoord wellicht jarenlang onschuldig in de cel hebben gezeten.

Lees ook: 'Negen mannen hebben onterecht vastgezeten voor moord'

De weduwnaar van Isabelle Pongs deed eerder een oproep voor nieuw onderzoek in de zaak.

Oproep dna-profielen Verstappen
In september riep de weduwnaar van Pongs nog op om de dna-profielen die bij het onderzoek van Nicky Verstappen zijn verkregen te gebruiken om de moordenaar van zijn vrouw te vinden. "Je kunt mensen niet binnenhalen met de belofte dat je het dna-profiel gebruikt voor een specifieke zaak en het dan achteraf ook gebruiken voor een aantal andere zaken", zei misdaadverslaggever Peter R. De Vries, die de familie van Nicky Verstappen bijstaat, daar toen over.

Lees ook: Opticien-moord: weduwnaar wil dna uit zaak-Nicky

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen