Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten uit Maastricht na 21 uur gered uit mergelgrot

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2015 - 17:48

Twee 21-jarige studenten uit Maastricht hebben dinsdag diep onder de grond een aantal angstige uren beleefd.

Het koppeltje zat bijna 21 uur opgesloten in een mergelgrot in het Belgisch-Limburgse Kanne, vlak over de grens bij Maastricht.

Batterij leeg
De twee waren maandagmiddag een eindje gaan fietsen en rond 18:00 uur de mergelgroeve binnengewandeld, schrijft Het Belang van Limburg. Maar wat een leuk tochtje in het donker moest worden, veranderde al snel in een nachtmerrie. De batterij van hun telefoon raakte leeg en dus was het koppel hun zaklamp kwijt.

Slapen
Ze doolden urenlang door het donkere gangenstelsel, maar konden de uitgang niet vinden. Noodgedwongen brachten de twee de nacht in de grotten door. Toen ze dinsdagochtend opnieuw op zoek gingen naar de uitgang, zagen ze op een gegeven moment licht in de duisternis. Bij een luchtschacht schreeuwde het koppel om hulp. Een boer hoorde de noodkreet en waarschuwde de hulpdiensten.

Een gids daalde vervolgens aan een touw naar beneden en hielp de twee dinsdagmiddag naar de uitgang. De twintigers kwamen uiteindelijk na 21 bange uren met de schrik vrij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in grotten zorgt voor stankoverlast in Maastricht
Verdachten brandstichting grotten Maastricht opgepakt
Nieuwe bluspoging in grot op z'n vroegst pas zaterdag
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen