Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten uit Maastricht na 21 uur gered uit mergelgrot

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2015 - 17:48

Twee 21-jarige studenten uit Maastricht hebben dinsdag diep onder de grond een aantal angstige uren beleefd.

Het koppeltje zat bijna 21 uur opgesloten in een mergelgrot in het Belgisch-Limburgse Kanne, vlak over de grens bij Maastricht.

Batterij leeg
De twee waren maandagmiddag een eindje gaan fietsen en rond 18:00 uur de mergelgroeve binnengewandeld, schrijft Het Belang van Limburg. Maar wat een leuk tochtje in het donker moest worden, veranderde al snel in een nachtmerrie. De batterij van hun telefoon raakte leeg en dus was het koppel hun zaklamp kwijt.

Slapen
Ze doolden urenlang door het donkere gangenstelsel, maar konden de uitgang niet vinden. Noodgedwongen brachten de twee de nacht in de grotten door. Toen ze dinsdagochtend opnieuw op zoek gingen naar de uitgang, zagen ze op een gegeven moment licht in de duisternis. Bij een luchtschacht schreeuwde het koppel om hulp. Een boer hoorde de noodkreet en waarschuwde de hulpdiensten.

Een gids daalde vervolgens aan een touw naar beneden en hielp de twee dinsdagmiddag naar de uitgang. De twintigers kwamen uiteindelijk na 21 bange uren met de schrik vrij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in grotten zorgt voor stankoverlast in Maastricht
Verdachten brandstichting grotten Maastricht opgepakt
Nieuwe bluspoging in grot op z'n vroegst pas zaterdag
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen