Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten strijden voor kansgelijke scholieren in coronatijd

Geplaatst opwoensdag 14 april 2021 - 20:53

Limburgse scholieren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kunnen dankzij financiële steun van het Kansfonds toch extra begeleiding krijgen op school. In het project Match for Brighter Futures worden middelbare scholieren aan de hand genomen door een student uit Maastricht.

En daar zijn de school, ouders én leerlingen heel blij mee.

Match
Voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, is het project Match for Brighter Futures op poten gezet. Sinds 2018 zet het initiatief zich in voor kansgelijkheid onder leerlingen. Ze kunnen bijvoorbeeld extra steun ontvangen door middel van bijles en coaching. Het idee erachter is dat alle leerlingen opgroeien met gelijke doorgroeimogelijkheden, zonder dat zij door financiële achtergronden worden belemmerd. Door de bijdrage van het Kansfonds kan de begeleiding namelijk gratis worden verleend.

Motivatie
"Het gaat ook veel om persoonlijke aandacht", legt Fati Kiansery uit. Ze is maatschappelijk werker op het Sint Maartenscollege in Maastricht. Hier maakt ze de impact van de coronacrisis op leerlingen van dichtbij mee. "Wanneer leerlingen er slecht voorstaan, is het nu nog moeilijker om motivatie te vinden", gaat ze verder. Kiansery vertelt dat dit komt door het gebrek aan contact tussen leerling en docent. Scholieren zijn tijdens de coronacrisis eerder geneigd om de handdoek in de ring te gooien. "Een coach of bijlesleraar motiveert leerlingen om toch hun best te blijven doen", gaat ze verder.

Steun
Het project heeft een financiële bijdrage gekregen van 6000 euro van het Kansfonds. Daar bovenop komt 4000 euro van het Robin Jung Fonds, een samenwerking met de Provincie Limburg om de situatie van kwetsbare Limburgers te verbeteren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen