Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten opgelicht: betaald voor kamer die niet bestaat

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 9:52

Een aantal buitenlandse studenten dacht een mooie kamer te hebben gehuurd in het centrum van Maastricht. Toen ze echter naar de stad kwamen om te verhuizen, bleek de kamer waarvoor ze betaald hadden niet te bestaan.

De politie heeft inmiddels verschillende meldingen ontvangen van voornamelijk buitenlandse studenten die zijn opgelicht. Om hoeveel meldingen het precies gaat, is niet duidelijk.

Lees ook: Malafide praktijken bij kamerverhuur: studenten opgelicht

Waarschuwing politie
Het is niet voor het eerst dat studenten worden opgelicht tijdens hun zoektocht naar een kamer in Maastricht. Studenten zoeken vaak een kamer via internet en betalen van tevoren. Als ze dan later naar Maastricht komen, blijkt hun kamer helemaal niet te bestaan. De politie waarschuwt buitenlandse studenten in een bericht op Facebook, in het Engels en in het Nederlands. "Wees voorzichtig bij het afsluiten van een kamer/huurovereenkomst in Maastricht", meldt de politie aan de studenten. "Sluit geen huurovereenkomst af op internet zonder dat je de kamer hebt gezien. Ga eerst naar de kamer kijken voordat je iets huurt en geld overboekt."

Facebook
Ook in 2018 werden verschillende buitenlandse studenten op deze manier opgelicht. Op Facebook boden mensen destijds via een nepprofiel kamers aan. Ook toen moesten de studenten vooraf voor de kamer betalen, maar eenmaal aangekomen bij de locatie bleek er geen kamer te zijn. Van de oplichter hoorden ze vervolgens niks meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen