Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten opgelicht: betaald voor kamer die niet bestaat

Geplaatst opmaandag 23 augustus 2021 - 9:52

Een aantal buitenlandse studenten dacht een mooie kamer te hebben gehuurd in het centrum van Maastricht. Toen ze echter naar de stad kwamen om te verhuizen, bleek de kamer waarvoor ze betaald hadden niet te bestaan.

De politie heeft inmiddels verschillende meldingen ontvangen van voornamelijk buitenlandse studenten die zijn opgelicht. Om hoeveel meldingen het precies gaat, is niet duidelijk.

Lees ook: Malafide praktijken bij kamerverhuur: studenten opgelicht

Waarschuwing politie
Het is niet voor het eerst dat studenten worden opgelicht tijdens hun zoektocht naar een kamer in Maastricht. Studenten zoeken vaak een kamer via internet en betalen van tevoren. Als ze dan later naar Maastricht komen, blijkt hun kamer helemaal niet te bestaan. De politie waarschuwt buitenlandse studenten in een bericht op Facebook, in het Engels en in het Nederlands. "Wees voorzichtig bij het afsluiten van een kamer/huurovereenkomst in Maastricht", meldt de politie aan de studenten. "Sluit geen huurovereenkomst af op internet zonder dat je de kamer hebt gezien. Ga eerst naar de kamer kijken voordat je iets huurt en geld overboekt."

Facebook
Ook in 2018 werden verschillende buitenlandse studenten op deze manier opgelicht. Op Facebook boden mensen destijds via een nepprofiel kamers aan. Ook toen moesten de studenten vooraf voor de kamer betalen, maar eenmaal aangekomen bij de locatie bleek er geen kamer te zijn. Van de oplichter hoorden ze vervolgens niks meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen