Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:04

Maar liefst 133 eerstejaarsstudenten van de hotelschool in Maastricht moeten vrijdag de sleutel van hun kamer op de campus inleveren, omdat zij structureel de geldende coronamaatregelen negeren.

Directeur Ad Smits van de Hotel Management School Maastricht heeft de campus vrijdag gesloten. Alleen de 32 buitenlandse studenten mogen nog op de campus wonen.

Feestjes
"De studenten vierden het leven, zal ik maar zeggen", zegt directeur Smits. Hij doelt daarmee onder meer op feestjes die zij gaven, waarbij de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd werd. "Daarmee brengen zij niet alleen de studenten die zich wél aan de maatregelen willen houden in gevaar, ze hebben dan ook lak aan de mensen die hier in de buurt ook hun boodschappen doen en tot de risicogroep behoren."

Gewaarschuwd
Halverwege juni heeft Smits de studenten al gewaarschuwd. Hij noemt het namelijk ook respectloos naar het personeel van de school toe dat de studenten structureel de maatregelen negeren.

Ongepast
De lakse houding past wat Smits betreft niet bij een student aan een hospitality-opleiding. "Ik begrijp het wel hoor, dat ze blij zijn om elkaar weer te zien. Maar je moet je wel bewust zijn van de plek waar je bent en van de opleiding die je volgt." Hij hoopt dan ook dat de vroegtijdig naar huis gestuurde studenten over een paar weken het licht zien. "Dat ze geleerd hebben dat bij een toekomstige baan in de hotelbranche ook een bepaalde houding hoort."

De eerstejaarsstudenten hoeven niet bang te zijn dat ze door de maatregel blijven zitten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus krijgen alle eerstejaarsstudenten aan hbo-opleidingen en universiteiten twee jaar de tijd om het eerste studiejaar af te ronden.

Huur
Over twee weken zou de campus sowieso dichtgaan, vanwege de jaarlijkse zomersluiting. Omdat de studenten hun sleutel in hebben moeten leveren, krijgen ze het bedrag van twee weken huur terugbetaald.

Bij de start van het nieuwe studiejaar in september zijn eerstejaarsstudenten weer welkom op de campus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen