Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:04

Maar liefst 133 eerstejaarsstudenten van de hotelschool in Maastricht moeten vrijdag de sleutel van hun kamer op de campus inleveren, omdat zij structureel de geldende coronamaatregelen negeren.

Directeur Ad Smits van de Hotel Management School Maastricht heeft de campus vrijdag gesloten. Alleen de 32 buitenlandse studenten mogen nog op de campus wonen.

Feestjes
"De studenten vierden het leven, zal ik maar zeggen", zegt directeur Smits. Hij doelt daarmee onder meer op feestjes die zij gaven, waarbij de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd werd. "Daarmee brengen zij niet alleen de studenten die zich wél aan de maatregelen willen houden in gevaar, ze hebben dan ook lak aan de mensen die hier in de buurt ook hun boodschappen doen en tot de risicogroep behoren."

Gewaarschuwd
Halverwege juni heeft Smits de studenten al gewaarschuwd. Hij noemt het namelijk ook respectloos naar het personeel van de school toe dat de studenten structureel de maatregelen negeren.

Ongepast
De lakse houding past wat Smits betreft niet bij een student aan een hospitality-opleiding. "Ik begrijp het wel hoor, dat ze blij zijn om elkaar weer te zien. Maar je moet je wel bewust zijn van de plek waar je bent en van de opleiding die je volgt." Hij hoopt dan ook dat de vroegtijdig naar huis gestuurde studenten over een paar weken het licht zien. "Dat ze geleerd hebben dat bij een toekomstige baan in de hotelbranche ook een bepaalde houding hoort."

De eerstejaarsstudenten hoeven niet bang te zijn dat ze door de maatregel blijven zitten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus krijgen alle eerstejaarsstudenten aan hbo-opleidingen en universiteiten twee jaar de tijd om het eerste studiejaar af te ronden.

Huur
Over twee weken zou de campus sowieso dichtgaan, vanwege de jaarlijkse zomersluiting. Omdat de studenten hun sleutel in hebben moeten leveren, krijgen ze het bedrag van twee weken huur terugbetaald.

Bij de start van het nieuwe studiejaar in september zijn eerstejaarsstudenten weer welkom op de campus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen