Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:04

Maar liefst 133 eerstejaarsstudenten van de hotelschool in Maastricht moeten vrijdag de sleutel van hun kamer op de campus inleveren, omdat zij structureel de geldende coronamaatregelen negeren.

Directeur Ad Smits van de Hotel Management School Maastricht heeft de campus vrijdag gesloten. Alleen de 32 buitenlandse studenten mogen nog op de campus wonen.

Feestjes
"De studenten vierden het leven, zal ik maar zeggen", zegt directeur Smits. Hij doelt daarmee onder meer op feestjes die zij gaven, waarbij de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd werd. "Daarmee brengen zij niet alleen de studenten die zich wél aan de maatregelen willen houden in gevaar, ze hebben dan ook lak aan de mensen die hier in de buurt ook hun boodschappen doen en tot de risicogroep behoren."

Gewaarschuwd
Halverwege juni heeft Smits de studenten al gewaarschuwd. Hij noemt het namelijk ook respectloos naar het personeel van de school toe dat de studenten structureel de maatregelen negeren.

Ongepast
De lakse houding past wat Smits betreft niet bij een student aan een hospitality-opleiding. "Ik begrijp het wel hoor, dat ze blij zijn om elkaar weer te zien. Maar je moet je wel bewust zijn van de plek waar je bent en van de opleiding die je volgt." Hij hoopt dan ook dat de vroegtijdig naar huis gestuurde studenten over een paar weken het licht zien. "Dat ze geleerd hebben dat bij een toekomstige baan in de hotelbranche ook een bepaalde houding hoort."

De eerstejaarsstudenten hoeven niet bang te zijn dat ze door de maatregel blijven zitten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus krijgen alle eerstejaarsstudenten aan hbo-opleidingen en universiteiten twee jaar de tijd om het eerste studiejaar af te ronden.

Huur
Over twee weken zou de campus sowieso dichtgaan, vanwege de jaarlijkse zomersluiting. Omdat de studenten hun sleutel in hebben moeten leveren, krijgen ze het bedrag van twee weken huur terugbetaald.

Bij de start van het nieuwe studiejaar in september zijn eerstejaarsstudenten weer welkom op de campus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen