Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten negeren coronaregels: hotelschool sluit campus

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2020 - 15:04

Maar liefst 133 eerstejaarsstudenten van de hotelschool in Maastricht moeten vrijdag de sleutel van hun kamer op de campus inleveren, omdat zij structureel de geldende coronamaatregelen negeren.

Directeur Ad Smits van de Hotel Management School Maastricht heeft de campus vrijdag gesloten. Alleen de 32 buitenlandse studenten mogen nog op de campus wonen.

Feestjes
"De studenten vierden het leven, zal ik maar zeggen", zegt directeur Smits. Hij doelt daarmee onder meer op feestjes die zij gaven, waarbij de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd werd. "Daarmee brengen zij niet alleen de studenten die zich wél aan de maatregelen willen houden in gevaar, ze hebben dan ook lak aan de mensen die hier in de buurt ook hun boodschappen doen en tot de risicogroep behoren."

Gewaarschuwd
Halverwege juni heeft Smits de studenten al gewaarschuwd. Hij noemt het namelijk ook respectloos naar het personeel van de school toe dat de studenten structureel de maatregelen negeren.

Ongepast
De lakse houding past wat Smits betreft niet bij een student aan een hospitality-opleiding. "Ik begrijp het wel hoor, dat ze blij zijn om elkaar weer te zien. Maar je moet je wel bewust zijn van de plek waar je bent en van de opleiding die je volgt." Hij hoopt dan ook dat de vroegtijdig naar huis gestuurde studenten over een paar weken het licht zien. "Dat ze geleerd hebben dat bij een toekomstige baan in de hotelbranche ook een bepaalde houding hoort."

De eerstejaarsstudenten hoeven niet bang te zijn dat ze door de maatregel blijven zitten. Vanwege de uitbraak van het coronavirus krijgen alle eerstejaarsstudenten aan hbo-opleidingen en universiteiten twee jaar de tijd om het eerste studiejaar af te ronden.

Huur
Over twee weken zou de campus sowieso dichtgaan, vanwege de jaarlijkse zomersluiting. Omdat de studenten hun sleutel in hebben moeten leveren, krijgen ze het bedrag van twee weken huur terugbetaald.

Bij de start van het nieuwe studiejaar in september zijn eerstejaarsstudenten weer welkom op de campus.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen