Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard

Geplaatst opdonderdag 15 september 2016 - 6:50

De gemeente Sittard-Geleen investeert meer dan een ton in het omvormen van leegstaande winkels tot ‘studieomgeving’.

Studenten van Zuyd Hogeschool gaan daar werken om ervaring op te doen en oplossingen te vinden voor de leegstand. In het project Entrepeneurship Zuyd Lab (EZL) wordt 113.527 euro subsidie gestoken.

Winkelleegstand
Volgens wethouder
Noël Lebens (CDA, Binnenstedelijke Ontwikkeling) snijdt het mes aan twee kanten. "De winkelleegstand wordt aangepakt, de binnenstad verlevendigd met studenten. Daarbij wordt Zuyd Hogeschool gekoppeld aan ondernemers in de Sittardse binnenstad."

Entrepeneur Zuyd Labs
Feitelijk past Entrepeneur Zuyd Labs binnen Zitterd Revisited. Dat masterplan voorziet in een concentratie van winkels in een kleiner gebied. Zodat het stadshart compact en goed beloopbaar is. De Steenweg is een van de aanlooproutes naar het centrum waar structurele leegstand is ontstaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

10,5 miljoen euro voor 'Altstadt' Sittard
Uitkeringsgerechtigde gaat stadscentrum schoonhouden
Proef met parkeren in Sittard-Geleen mislukt
Expositie Toon Hermans in V&D Sittard verlengd
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen