Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten Maastricht betalen 20 euro te veel aan huur

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 14:14

De huurprijs van kamers in een studentenhuis en bij een hospita zijn in Maastricht gemiddeld twintig euro te duur.

Dat staat in de rapportage 'Check Je Kamer' van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De resultaten zijn gebaseerd op gegevens die in 2014 zijn verzameld onder 2514 studenten in het hele land.

Kale huur
Gemiddeld betalen Maastrichtse studenten 308,30 euro voor hun kamer, waar 287,67 euro volgens het woningwaarderingsstelsel redelijk zou zijn. Er wordt uitgegaan van kale huur, dus servicekosten, gas, water, licht en internet zijn niet meegerekend.

Meevaller
Daarmee valt het nog mee in Limburgs enige universiteitsstad. Alleen in Tilburg en Enschede is het verschil nog kleiner. In Enschede wordt gemiddeld zelfs te weinig betaald voor zogenaamde 'onzelfstandige huur'. In Amsterdam, Leiden en Utrecht is de kale huurprijs gemiddeld meer dan honderd euro te hoog.

Aanpakken
Volgens de LSVb zijn de cijfers een bron van zorgen. 'Met name de cijfers over de excessen, de studenten die meer dan €300 per maand te veel betalen voor hun kamer.' De vakbond pleit voor het harder aanpakken van deze verhuurders.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht verwelkomt 3000 nieuwe studenten tijdens INKOM
'Duizend studenten in Maastricht mogelijk op straat'
Prettig wonen-label voor eerste studentenhuis Maastricht
Vaals bouwt 461 woningen voor studenten uit Duitsland
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen