Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten houden Limburgse klimaatmars

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 15:11

Op 15 maart vindt er een klimaatmars plaats in Maastricht. De mars wordt georganiseerd door Students 4 Climate Maastricht.

De studenten gaan de straat op 'om te laten zien dat het klimaat ons nauw aan het hart ligt', schrijven de organisatoren in een persbericht. 'We liggen ervan wakker en kijken met een kritische blik naar wat onze regering(en) ondernemen.

Verkiezingen
De Maastrichtse klimaatmars is een paar dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen en dat is een bewuste keuze van de organisatoren. 'De provinciale en Europese verkiezingen komen eraan, en we willen alle politieke partijen hetzelfde bericht sturen: we zijn met velen, we zijn ongeduldig en we willen verandering zien.'

Internationaal
Op vrijdag 15 maart worden wereldwijd in diverse steden klimaatmarsen gehouden. Het is voor het eerst dat in Limburg een mars wordt georganiseerd. In Den Haag demonstreerden op 7 februari duizenden scholieren voor een strenger klimaatbeleid. Ook in andere Europese steden gaan al wekenlang duizenden studenten en scholieren de straat op om actie te voeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen