Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten helpen voedselbank: inval-vrijwilligers welkom

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 15:00

Nu een aantal vrijwilligers van de Voedselbank Limburg-Zuid zich door het coronavirus voorlopig terugtrekt, wordt er naarstig gezocht naar tijdelijke hulp. "Je hoeft hier niet voor gestudeerd te hebben."

En dat bedoelt Hannie Verweij van Voedselbank Limburg-Zuid helemaal niet kwaad. De vrijwilligers zijn onmisbaar om het werk iedere dag gedaan te krijgen. De vaste groep vrijwilligers dunt echter uit en tijdelijke hulp van onder andere studenten is meer dan welkom.

Glazen bol
De 'gaten' in de bezetting vallen met name op locaties waar de voedselpakketten wordt uitgedeeld aan de mensen die het nodig hebben. Volgens Verweij ziet het er met de extra hulp in ieder geval goed uit voor deze week. "Ik heb geen glazen bol, dus hoe we de komende weken er voor staan kan ik nog niet zeggen."

Video: L1

Studenten
De 22-jarige student Job Kalkman is de eerste die zich via de site van Voedselbank Limburg-Zuid heeft gemeld als inval-vrijwilliger. "Het studeren is even uitgesteld. Ook de activiteiten van onze studentenvereniging staan op een laag pitje. In de straat waar ik woon bieden we komende tijd hulp aan ouderen en gehandicapten. Bij de voedselbank kunnen ze ook mensen gebruiken dus daarom ben ik hier." Behalve studenten heeft zich ook een aantal scouts en werkzoekenden gemeld in Landgraaf bij Voedselbank Limburg-Zuid.

Risicogroep
De voedselbanken steunen op een vaste schare vrijwilligers die trouw wekelijks de handen uit de mouwen steken. Veel van deze mensen zijn enigszins op leeftijd en behoren tot de risicogroep die het sneller coronavirus op kan lopen. Hannie Verweij: "We mogen geen enkel risico lopen met onze mensen en we moeten heel voorzichtig zijn. Onze vaste vrijwilligers hebben we straks ook nodig als alles voorbij is. Dus bij enige twijfel zeg ik blijf maar thuis."

Lees ook: Video: Voedselbank de dupe van hamstergedrag

Sluiting
Een aantal voedselbanken in Nederland heeft door het coronavirus noodgedwongen alle werkzaamheden gestaakt. Het werk kan niet meer gedaan worden. In Landgraaf is dat een doem-scenario waar nog niemand aan wil denken. Hannie Verweij: "We zullen er alles aan doen om aan het werk te blijven. De mensen die van onze hulp afhankelijk zijn mogen we niet in de steek laten."

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen