Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten helpen studenten met stress

Geplaatst opmaandag 29 oktober 2018 - 15:56

De Universiteit Maastricht gaat studenten inzetten om medestudenten van stressklachten af te helpen.

Volgens Mieke Jansen, teamleider van de studentpsychologen van de UM, praten studenten veel makkelijker met medestudenten, in plaats van naar een psycholoog te gaan. Op dit moment worden 40 á 50 studenten klaargestoomd om medestudenten te helpen, en er liggen plannen om dat aantal verder uit te breiden.

Themaweek
Deze week is er op de universiteit extra aandacht voor stress en stressklachten. Tijdens de Well Being Week 2018 kunnen ze cursussen volgen in bijvoorbeeld yoga, mindfulness en time management en zijn er allerlei sportactiviteiten.

Sociale druk
Studenten ervaren in toenemende mate stressklachten als gevolg van prestatie- en sociale druk. Mentale gezondheid en welzijn van studenten zijn dan ook belangrijke thema's geworden binnen de universiteit, zegt projectleider Romain Hollands van de Well Being Week.

Stilstaan
"Studenten steken heel veel tijd in hun opleiding, wat goed is, maar ze vergeten af en toe stil te staan en te reflecteren op hoe het met ze gaat. Stress, druk en vermoeidheid zijn normale gemoedstoestanden waar niemand meer vreemd van opkijkt. De Well Being Movement is opgericht zodat er meer aandacht wordt gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van de student, op zoveel mogelijk gebieden."

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen