Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten helpen kwetsbare ouderen met bewegen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 13:35

Een groep studenten is een actie gestart om mensen die kwetsbaar zijn aan het bewegen te houden.

Het project Sportmaatje moet het sociale isolement doorbreken van ouderen die nu beperkt zijn in hun beweging.

Studenten helpen
"Voor die groep is het cruciaal om in beweging te blijven, zeker nu de maatregelen waarschijnlijk langer gaan duren", vertelt Sjim Romme van de stichting Mens achter de Patiënt. "Door studenten aan ouderen te koppelen, houden mensen ook sociaal contact. De oefeningen gaan via videobellen op de telefoon. Zo kunnen mensen ook hun eigen tempo bepalen. We hebben al heel veel studenten die zich vrijwillig hebben aangemeld om mee te doen."

Psychologische impact
De stichting Mens achter de Patiënt werd twee jaar geleden opgericht door twee Maastrichtse geneeskunde-studenten, die meer aandacht vroegen voor de sociale en psychologische impact van een ziekte op een persoon. "Dit initiatief sluit perfect aan bij die gedachte. We kijken verder dan alleen de medische klacht. Juist de eenzaamheid is een groot gevaar bij de beperkingen die nu zijn opgelegd om verspreiding van het virus tegen te gaan", vertelt Sjim Romme.

"We hebben Zuyd Hogeschool, de Universiteit Maastricht en het Huis voor de Sport ook enthousiast gekregen voor ons initiatief. Het is een mooie manier om de generaties te verbinden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen