Overslaan en naar de inhoud gaan

Studenten helpen kwetsbare ouderen met bewegen

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 13:35

Een groep studenten is een actie gestart om mensen die kwetsbaar zijn aan het bewegen te houden.

Het project Sportmaatje moet het sociale isolement doorbreken van ouderen die nu beperkt zijn in hun beweging.

Studenten helpen
"Voor die groep is het cruciaal om in beweging te blijven, zeker nu de maatregelen waarschijnlijk langer gaan duren", vertelt Sjim Romme van de stichting Mens achter de Patiënt. "Door studenten aan ouderen te koppelen, houden mensen ook sociaal contact. De oefeningen gaan via videobellen op de telefoon. Zo kunnen mensen ook hun eigen tempo bepalen. We hebben al heel veel studenten die zich vrijwillig hebben aangemeld om mee te doen."

Psychologische impact
De stichting Mens achter de Patiënt werd twee jaar geleden opgericht door twee Maastrichtse geneeskunde-studenten, die meer aandacht vroegen voor de sociale en psychologische impact van een ziekte op een persoon. "Dit initiatief sluit perfect aan bij die gedachte. We kijken verder dan alleen de medische klacht. Juist de eenzaamheid is een groot gevaar bij de beperkingen die nu zijn opgelegd om verspreiding van het virus tegen te gaan", vertelt Sjim Romme.

"We hebben Zuyd Hogeschool, de Universiteit Maastricht en het Huis voor de Sport ook enthousiast gekregen voor ons initiatief. Het is een mooie manier om de generaties te verbinden."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen