Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Studenten gezondheidswetenschappen leren van patiënten

Geplaatst opwoensdag 24 oktober 2018 - 7:00

Studenten van de opleiding gezondheidswetenschappen van de Universiteit Maastricht hebben de afgelopen acht weken intensief contact gehad met een groep patiënten. Het doel was beter te leren hoe ze met zieke mensen moeten omgaan.

"Die mensen hebben iets te vertellen, daar moet je naar luisteren", zo zegt Nyncke de Jong, die het project coördineert.

Leuker dan boeken
"Als je die mensen nog nooit hebt gesproken, weet je niet hoe het eraan toe gaat", vertelt tweedejaars studente Meggie Derks. "Je weet niet wat ze echt voelen. Je kunt dat allemaal wel aannemen van studies, maar het is veel leuker om het te zien in het echt. Ik denk dat je daar veel meer van leert dan dat je alleen maar uit de boeken haalt."

Meggie werkte met Jos Lotz uit Stein, die lijdt aan de spierziekte PLS. Studenten hadden daarnaast onder meer contact met ouders die een kind verloren, met patiënten met een autismestoornis en mensen met post-traumatische stress.

Echte mensen
"Communicatie is belangrijker dan vroeger. Nu zijn patiënten veel mondiger. Hoe ga je daar mee om, dat moet je leren", aldus Nyncke de Jong. "Het is veel meer dan een ontmoeting, het is acht weken intensief met elkaar omgaan. Het is een project met echte mensen, en dat wordt erg gewaardeerd. Zowel van de kant van de studenten, als van de patiënten. Die worden echt gehoord."

Een reportage over het project aan de Universiteit van Maastricht is op 31 oktober te zien op de online platforms van L1 en de Provincie Limburg in de serie #WijZijnLimburg.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen