Overslaan en naar de inhoud gaan

Studente verliest kostbare viool van Heerlense muziekleraar

Geplaatst opmaandag 3 juli 2017 - 16:53

Net die ene keer dat de Heerlense viooldocent Theo Mazajchik zijn kostbare viool uitleende aan een student, ging het mis. Want nu is de muziekleraar van Schunck* in Heerlen zijn strijkinstrument kwijt.

De student liet de viool op 19 mei achter in de trein. Ze stapte toen rond de middag uit in haar woonplaats Breda, maar ze vergat het instrument.

Laatste hoop
Tot groot verdriet van Mazajchik: "Nooit leen ik mijn viool uit aan een leerling, maar deze keer dus wel", vertelt hij tegen de Brabantse Omroep. De zender is de laatste hoop van de muziekleraar om zijn instrument terug te vinden.

Niet gevonden
De viool is spoorloos. Bij de NS is het instrument niet gevonden, leerde Mazajchik na telefoontjes met de vervoerder. Hij probeerde het ook nog om bewakingsbeelden te kunnen bekijken, maar daarvoor kreeg hij nul op rekest.

Familiestuk
De viool is niet alleen kostbaar, maar ook een familiestuk van
Mazajchik. Het instrument was eerder van zijn vader. Mazajchik belooft de eerlijke vinder in ieder geval alvast een enorme bos bloemen.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Intieme voorconcerten in Schunck Heerlen
André Rieu kondigt zevende Vrijthofconcert aan
Jonge Kerkraadse violist in halve finale Prinses Christina
Violist Enzo Kok (16) wint Prinses Christina Concours
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen