Overslaan en naar de inhoud gaan

Student Vista College Heerlen voor de rechter

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 5:58

Een 21-jarige student van het Vista College in Heerlen verschijnt woensdag voor de rechter. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit.

De scholier werd een maand geleden aangehouden omdat hij met een wapen naar school zou zijn gekomen. Dat was niet het geval, maar hij had wel pepperspray bij zich en dat valt onder verboden wapens.

Ontruiming
De arrestatie van de student zorgde op vrijdag 30 oktober nogal voor opschudding. De school moest worden ontruimd en de leerlingen mochten twee uur lang niet naar binnen. Pas toen bleek dat de bewuste leerling niet meer in of in de buurt van de school was, werd het gebouw weer vrijgegeven.

Lees ook: Incident school Heerlen: politie arresteert verdachte

Melding
De politie kwam in actie nadat de school een telefoontje binnenkreeg, waarin werd gemeld dat de scholier mogelijk met een wapen op zak naar school was gekomen. Een helikopter en een arrestatieteam werden ingezet. In eerste instantie bleek de student niet meer op school te zijn. Toen hij zich later alsnog meldde werd hij opgepakt. Hij bleef twee weken in hechtenis en werd daarna door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld in afwachting van zijn rechtszaak.

Lees ook: Verdachte Vista College op vrije voeten

Geen kwaad
De student moet zich woensdag verantwoorden voor de politierechter in een zogenaamde snelrechtprocedure. Hij liet eerder al aan L1 weten dat hij zich van geen kwaad bewust was en dat er absoluut geen wapens in het spel waren. Het busje pepperspray had hij inderdaad bij zich, maar was niet van hem. "Het is de tweede keer dat de politie me onnodig lang vasthoudt. Ook deze keer is er niets aan de hand," zei de leerling. Een vriendin van hem zou de melding op school hebben gedaan. Volgens de verdachte was zij geobsedeerd door hem en wilde ze alleen maar aandacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen