Overslaan en naar de inhoud gaan

Student in elkaar geslagen na conflict over mondkapje

Geplaatst opdinsdag 11 mei 2021 - 22:06

Een 23-jarige man is in Vaals in elkaar geslagen na een conflict over een mondkapje. De student droeg het masker niet in de bus, tot grote frustratie van verdachte Alain van K. (48). Het kwam tot een handgemeen.

Volgens het slachtoffer en getuigen was Alain de agressor. Die claimt op zijn beurt dat hij werd aangevallen.

Hoger beroep
Het incident vond plaats op 8 oktober 2020. Dinsdag is de zaak door de politierechter behandeld. Die legde Alain een taakstraf van honderd uur op, waarvan veertig uur voorwaardelijk. Ook moet hij het slachtoffer 1.850 euro schadevergoeding betalen. De verdachte en zijn advocaat Arthur Vonken lieten meteen weten in hoger beroep te gaan.

Geen masker
Dinsdag stak Alain zijn frustratie niet onder stoelen of banken. Terwijl er overal een mondkapjesplicht gold, droeg het slachtoffer geen mondmasker. Alain wees de man daar meermaals op, voordat hij de buschauffeur vroeg in te grijpen. Toen die de man vroeg toch zijn kapje op te zetten, zou deze overstag zijn gegaan. Volgens Alain daagde de student hem uit tijdens het opzetten van zijn masker.

Fors geweld
Beide mannen stapten in Vaals uit de bus. Volgens de verdachte stond de andere man te dicht bij hem bij het uitstappen en zei hij daar iets van, waarna hij door de student bij zijn keel zou zijn gepakt. Vervolgens zou de veertiger zichzelf hebben verdedigd door zijn belager te slaan.

Dat is een ander verhaal dan dat van het slachtoffer en getuigen; zij claimen dat Alain de student opwachtte en hem daarna in elkaar sloeg én hem trapte terwijl hij op de grond lag.

Onveilig gevoel
Overigens belde de verdachte zelf 112. "Ik voelde me onveilig, ik dacht dat hij achter me aan zou komen. Niet hij, maar ik ben het slachtoffer hier." De rechter ging daar niet in mee. Advocaat Vonken trachtte tevergeefs een lagere taakstraf uit het vuur te slepen. "Want het gedrag van cliënt was voornamelijk bepaald door wat er in de bus door het gestelde slachtoffer allemaal was gedaan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen