Overslaan en naar de inhoud gaan

Strop na Floriade tweemaal zo groot

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 7:33

De strop die de Floriadegemeenten lijden als gevolg van de organisatie van de wereldexpo is bijna dubbel zo groot als een jaar geleden werd aangenomen: 26,6 in plaats van 14,4 miljoen euro.

Het gaat om de verwachte verliezen op Villa Flora en Venlo Greenpark.

Tekort
De tegenvallers staan los van het tekort van de wereldexpo zelf, dat 5,45 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit stukken over de oprichting van ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, dat in Noord-Limburg 300 hectare grond moet verkopen en 10.000 banen scheppen.

Afrekening
Daarvoor moeten verschillende gebieden en gebouwen bij elkaar worden gevoegd tot één geheel. De afrekening levert Peel en Maas een verlies op van 2 miljoen euro en Gennep van 2,7 miljoen euro. Om verdere risico’s te mijden, nemen die gemeenten niet deel aan het ontwikkelbedrijf. Venray (5,3 miljoen euro verlies) participeert wel. Venlo Greenpark is de nieuwe bestemming van het Floriadeterrein.

Gezonde voeding
In het park wordt de campus ontwikkeld die zich richt op gezonde voeding. Door teleurstellende verkopen wordt een verlies verwacht van 23,2 miljoen euro. Venlo Greenpark is eigendom van de ‘Floriadegemeenten’ Venlo, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray en Gennep. Dat geldt ook voor Villa Flora. De glazen kas dient sinds de expositie als kantoor, maar staat grotendeels leeg. Het verwacht tekort bedraagt 3,4 miljoen euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
College Venlo: kanttekeningen bij rapport Villa Flora
SP Venray: wat is plan B van Villa Floppa?
Overzicht
Stem vanaf nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is je favoriete Nederlandstalige liedje aller tijden?

Zaterdag 14 september staat L1 Radio de hele dag in het teken van De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Je kunt stemmen op je favoriete nummers uit Vlaanderen en Nederland. Wat het populairste Nederlandstalige nummer is, ontdekken we op zaterdag 14 september. Stemmen kan tot en met vrijdag 13 september.

De insteek van De Lage Landenlijst luidt dit jaar: "We kennen elkaars klassiekers, maar kennen we ook de laatste nieuwe muziek van over de grens?".

Breng hier je stem uit op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen