Overslaan en naar de inhoud gaan

Strop na Floriade tweemaal zo groot

Geplaatst opzaterdag 23 april 2016 - 7:33

De strop die de Floriadegemeenten lijden als gevolg van de organisatie van de wereldexpo is bijna dubbel zo groot als een jaar geleden werd aangenomen: 26,6 in plaats van 14,4 miljoen euro.

Het gaat om de verwachte verliezen op Villa Flora en Venlo Greenpark.

Tekort
De tegenvallers staan los van het tekort van de wereldexpo zelf, dat 5,45 miljoen euro bedroeg. Dat blijkt uit stukken over de oprichting van ontwikkelbedrijf Greenport Venlo, dat in Noord-Limburg 300 hectare grond moet verkopen en 10.000 banen scheppen.

Afrekening
Daarvoor moeten verschillende gebieden en gebouwen bij elkaar worden gevoegd tot één geheel. De afrekening levert Peel en Maas een verlies op van 2 miljoen euro en Gennep van 2,7 miljoen euro. Om verdere risico’s te mijden, nemen die gemeenten niet deel aan het ontwikkelbedrijf. Venray (5,3 miljoen euro verlies) participeert wel. Venlo Greenpark is de nieuwe bestemming van het Floriadeterrein.

Gezonde voeding
In het park wordt de campus ontwikkeld die zich richt op gezonde voeding. Door teleurstellende verkopen wordt een verlies verwacht van 23,2 miljoen euro. Venlo Greenpark is eigendom van de ‘Floriadegemeenten’ Venlo, Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray en Gennep. Dat geldt ook voor Villa Flora. De glazen kas dient sinds de expositie als kantoor, maar staat grotendeels leeg. Het verwacht tekort bedraagt 3,4 miljoen euro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra strop van 10 miljoen dreigt voor Floriade-gemeenten
'College Venlo loog over Villa Flora'
College Venlo: kanttekeningen bij rapport Villa Flora
SP Venray: wat is plan B van Villa Floppa?
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen