Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers

Geplaatst opvrijdag 14 november 2014 - 13:04

In de grensstreek met België komen deze winter mogelijk ook Limburgers zonder stroom te zitten door het stroomtekort in België.

Rond de Belgische plaats Kinrooi, over de grens bij Stramproy, zijn Nederlanders aangesloten op het stroomnet van België. Dat bevestigt netwerkbeheerder Infrax tegen de NOS.

Zorgelijk
Ruim honderd Nederlanders langs de Belgische grens in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland maken zich daarom zorgen om het stroomtekort dat in België dreigt. Drie kerncentrales in België liggen stil. Met de winter voor de deur stijgt de consumptie waardoor de Belgen mogelijk zonder stroom komen te zitten.

Bezuinigen
Met tips om minder stroom te verbruiken, probeert de Belgische overheid haar inwoners bewust te maken van het dreigende probleem.

Lees ook: Weinig zorgen om stroomperikelen in Belgisch-Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgen op koude winterdagen toch niet zonder stroom
Limburgers mogelijk dupe Belgische energieproblemen
Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten
ANP-433961127
Alle Maasgemeenten in Belgisch Limburg evacueren preventief
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen