Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers

Geplaatst opvrijdag 14 november 2014 - 13:04

In de grensstreek met België komen deze winter mogelijk ook Limburgers zonder stroom te zitten door het stroomtekort in België.

Rond de Belgische plaats Kinrooi, over de grens bij Stramproy, zijn Nederlanders aangesloten op het stroomnet van België. Dat bevestigt netwerkbeheerder Infrax tegen de NOS.

Zorgelijk
Ruim honderd Nederlanders langs de Belgische grens in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland maken zich daarom zorgen om het stroomtekort dat in België dreigt. Drie kerncentrales in België liggen stil. Met de winter voor de deur stijgt de consumptie waardoor de Belgen mogelijk zonder stroom komen te zitten.

Bezuinigen
Met tips om minder stroom te verbruiken, probeert de Belgische overheid haar inwoners bewust te maken van het dreigende probleem.

Lees ook: Weinig zorgen om stroomperikelen in Belgisch-Limburg

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Belgen op koude winterdagen toch niet zonder stroom
Limburgers mogelijk dupe Belgische energieproblemen
Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten
Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen