Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring Venlo: herstel duurt mogelijk nog uren

Geplaatst opvrijdag 1 oktober 2021 - 6:09

De herstelwerkzaamheden voor de grote stroomstoring in Venlo gaan waarschijnlijk nog de hele dag duren.

Vanwege een brand in een transformatorhuisje in Boekend zaten 263 huishoudens zonder stroom. Inmiddels zijn de problemen op een aantal plekken verholpen en zitten vrijdagochtend nog 181 adressen zonder elektriciteit.

Hele vrijdag
"Door de brand is een aantal onderdelen van het elektriciteitsnetwerk dusdanig beschadigd, dat we deze niet op korte termijn kunnen herstellen", zo laat de energieleverancier weten. Om de getroffen adressen in Venlo toch van elektriciteit te voorzien, wordt een aantal tijdelijke oplossingen gerealiseerd. "Naast het vervangen van kabels, plaatsen we een aantal noodaggregaten en wordt een mobiel schakelstation geplaatst. Onze monteurs zijn hier nu mee bezig. De verwachting is dat we hier nog zeker de gehele vrijdag voor nodig hebben."

Bedrijventerreinen
De stroomstoring is donderdagmiddag rond 16:30 uur ontstaan. Daardoor is onder meer bedrijvenpark Blerick platgelegd. Dat geldt ook voor TradePort Venlo. Volgens de Veiligheidsdregio heeft dit gevolgen voor de bedrijven. Verder roept de Veiligheidsregio mensen op niet naar het bedrijventerrein te komen als ze hier niet hoeven te zijn. De stroomstoring heeft geen gevolgen voor weggebruikers de snelwegen A67 en A73 en het treinverkeer.

Lees ook: Stroomstoring legt bedrijvenpark bij Blerick plat

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen