Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring Magisch Maastricht nog steeds knelpunt

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 6:32

De organisatie van Magisch Maastricht en de gemeente Maastricht zijn het nog steeds niet met elkaar eens over een schadevergoeding naar aanleiding van de stroomstoring vorig jaar.

De twee partijen liggen al een jaar met elkaar in de clinch over een schadevergoeding.

Geëvacueerd
Het winterfestival op het Vrijthof werd vijf minuten na de opening getroffen door een stroomstoring. Duizenden bezoekers werden geëvacueerd en het Vrijthof ging tijdelijk op slot. Pas vijf uur later was de storing verholpen en werd Magisch Maastricht weer opengesteld voor publiek.

Drukste moment
De storing werd veroorzaakt door een defecte transformator die door de gemeente werd beheerd. De organisatie moest noodgedwongen overgaan op diesel aggregaten. De kosten voor de aggregaten zijn door de gemeente vergoed. Maar volgens de organisatie is daar de schade niet mee afgehandeld. "De opening is het drukste moment van het hele festival", aldus Ralph Bastiaens van de organisatie. "Doordat die opening in het water is gevallen, hebben we enorm veel omzet misgelopen."

Lees ook: Magisch Maastricht opnieuw zonder stroom

Gemiste inkomsten
De schaatsbaan en het reuzenrad, de trekpleisters van het evenement, bleven dicht. Ook de horeca leed schade. Naast gemiste inkomsten moest veel voedsel worden weggegooid, omdat de vriezers en de koelkasten niet meer konden draaien.

Schadevergoeding
De organisatie is na afloop van het debacle met de gemeente in gesprek gegaan om tot een vergoeding van de geleden schade te komen. Tot nu toe hebben partijen nog geen overeenstemming bereikt. Zowel de gemeente als de organisatie wil niet ingaan op de inhoud van de onderhandelingen of de hoogte van het gevorderde schadebedrag. Wel geven partijen aan er alles aan te doen om er gezamenlijk uit te komen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen