Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring Magisch Maastricht nog steeds knelpunt

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 6:32

De organisatie van Magisch Maastricht en de gemeente Maastricht zijn het nog steeds niet met elkaar eens over een schadevergoeding naar aanleiding van de stroomstoring vorig jaar.

De twee partijen liggen al een jaar met elkaar in de clinch over een schadevergoeding.

Geƫvacueerd
Het winterfestival op het Vrijthof werd vijf minuten na de opening getroffen door een stroomstoring. Duizenden bezoekers werden geƫvacueerd en het Vrijthof ging tijdelijk op slot. Pas vijf uur later was de storing verholpen en werd Magisch Maastricht weer opengesteld voor publiek.

Drukste moment
De storing werd veroorzaakt door een defecte transformator die door de gemeente werd beheerd. De organisatie moest noodgedwongen overgaan op diesel aggregaten. De kosten voor de aggregaten zijn door de gemeente vergoed. Maar volgens de organisatie is daar de schade niet mee afgehandeld. "De opening is het drukste moment van het hele festival", aldus Ralph Bastiaens van de organisatie. "Doordat die opening in het water is gevallen, hebben we enorm veel omzet misgelopen."

Lees ook: Magisch Maastricht opnieuw zonder stroom

Gemiste inkomsten
De schaatsbaan en het reuzenrad, de trekpleisters van het evenement, bleven dicht. Ook de horeca leed schade. Naast gemiste inkomsten moest veel voedsel worden weggegooid, omdat de vriezers en de koelkasten niet meer konden draaien.

Schadevergoeding
De organisatie is na afloop van het debacle met de gemeente in gesprek gegaan om tot een vergoeding van de geleden schade te komen. Tot nu toe hebben partijen nog geen overeenstemming bereikt. Zowel de gemeente als de organisatie wil niet ingaan op de inhoud van de onderhandelingen of de hoogte van het gevorderde schadebedrag. Wel geven partijen aan er alles aan te doen om er gezamenlijk uit te komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen