Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroomstoring Chemelot voorbij, fabrieken weer opgestart

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 13:01

De grote stroomstoring op het chemisch industriecomplex Chemelot in Sittard-Geleen is verholpen.

Dat laat een woordvoerder van Chemelot weten.

Fabrieken op lagere capaciteit
De storing begon zondagochtend rond 8:00 uur. Onder meer een naftakraker en een aantal fabrieken konden door de stroomstoring op lagere capaciteit draaien. Hierdoor werd zondagochtend lange tijd extra gefakkeld op het bedrijventerrein.

Video: L1

Lees ook: Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot

Nu de stroomstoring verholpen is, worden alle stilgelegde of terug geschaalde fabrieken weer in gebruik genomen, zo laat de woordvoerder weten.

Over de oorzaak van de stroomstoring en de financiƫle schade heeft Chemelot nog niets bekend gemaakt.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen