Overslaan en naar de inhoud gaan

Stroom nog niet afgesloten, campingbewoners nog niet weg

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 12:07

De Nederlandse en Belgische bewoners van camping San Lanaco in Lanaken zijn nog niet vertrokken. De elektriciteit is nog niet afgesloten, ook al had de eigenaar dat aangekondigd.

Honderden campingbewoners en recreanten op de camping vlak over de grens bij Maastricht kregen zondagochtend te horen dat ze maandag om 17:00 uur hun buitenhuisje of caravan moesten verlaten. Dat had eigenaar Johan Weterings aan de campinggasten laten weten via de Maastrichtse volkszanger Eric Gehlen.

Lees ook: Campingbewoners verplicht te vertrekken

Geopereerd
Ondanks de ferme taal van de campingeigenaar is de elektriciteit nog niet afgesloten. "Johan is ernstig ziek en werd gisteren geopereerd, daarom kan hij zelf niet aanwezig zijn op San Lanaco", vertelt Gehlen.

Leeggehaald
Veel vaste campinggasten hebben desondanks hun woonwagens en chalets grotendeels leeggehaald en zijn teruggegaan naar hun woning, of hebben onderdak gevonden bij vrienden en familie.

Onmenselijk
Campingbewoner Jimmy Kosters is een van de overgebleven standhouders en piekert er niet over om met zijn vriendin en pasgeboren baby de camping te verlaten. "De burgemeester heeft gezegd dat we moeten blijven. Het is onmenselijk om ons maar 24 uur te geven om een nieuwe woning te vinden", vertelt Kosters "Daarnaast heb ik, net als vele anderen al staangeld betaald voor de winter. Die 600 euro wil ik eerst terug!"

Onbeschoft
Bewoner Ralf laat weten dat hij van de burgemeester heeft begrepen dat het zelfs niet mag dat de stroom wordt afgesloten. "Ik heb tijd nodig om te vertrekken, ik heb hier waardevolle spullen staan. Het is onbeschoft hoe de eigenaar met ons omgaat, als de stroom wordt afgesloten dan schakel ik een advocaat in."

Geplunderd
Omdat de camping nu grotendeels leeg is zijn bewoners en recreanten bang dat er geplunderd zal worden. Een recreant die anoniem wil blijven vertelt dat hij het op zich heeft genomen om het campingterrein met woonwagens en chalets te bewaken. "Ik loop hier met mijn Stafford-hond. In onzekere tijden zoals deze, zijn mensen bang. Ze hebben duizenden euro’s geïnvesteerd in hun verblijfplaats en de spullen die hier staan."

Vrijstaat
Enkele weken geleden was er een inval door de Belgische politie samen met de Belgische en Nederlandse belastingdienst. De gemeente had signalen gekregen dat er van alles niet deugde. Zo is de brandveiligheid niet in orde en worden verschillende caravans en chalets permanent bewoond. Dat is tegen de regels volgens burgemeester Marino Keulen. "Het is een vrijstaat geworden waar iedereen doet waar hij zin in heeft."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen