Overslaan en naar de inhoud gaan

Strooiwagen Vaals strooit zout tegen de hitte

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 20:15

De gemeente Vaals strooit vrijdag en zaterdag zout op de wegen. Niet vanwege de gladheid in de vrieskou, maar vanwege de hitte.

Omdat het buiten bloedheet is, smelt het asfalt in verschillende straten in Vaals. "Het strooizout moet dat tegenhouden", meldt de gemeente via Facebook.

Minder plakkerig
De strooiwagen rijdt vrijdag en zaterdag rond om te voorkomen dat het wegdek nog verder smelt. "Het strooizout neemt vocht op uit de buitenlucht en koelt daardoor het asfalt", legt de gemeente uit. "Ook wordt het asfalt door het strooizout minder plakkerig.

Niet schadelijk
Het strooizout is niet schadelijk, zegt de gemeente. "Wel kan het gebeuren dat zout van de strooiwagen op uw auto terechtkomt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen