Overslaan en naar de inhoud gaan

Strooiwagen Vaals strooit zout tegen de hitte

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 20:15

De gemeente Vaals strooit vrijdag en zaterdag zout op de wegen. Niet vanwege de gladheid in de vrieskou, maar vanwege de hitte.

Omdat het buiten bloedheet is, smelt het asfalt in verschillende straten in Vaals. "Het strooizout moet dat tegenhouden", meldt de gemeente via Facebook.

Minder plakkerig
De strooiwagen rijdt vrijdag en zaterdag rond om te voorkomen dat het wegdek nog verder smelt. "Het strooizout neemt vocht op uit de buitenlucht en koelt daardoor het asfalt", legt de gemeente uit. "Ook wordt het asfalt door het strooizout minder plakkerig.

Niet schadelijk
Het strooizout is niet schadelijk, zegt de gemeente. "Wel kan het gebeuren dat zout van de strooiwagen op uw auto terechtkomt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen