Overslaan en naar de inhoud gaan

Strooiwagen Vaals strooit zout tegen de hitte

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 20:15

De gemeente Vaals strooit vrijdag en zaterdag zout op de wegen. Niet vanwege de gladheid in de vrieskou, maar vanwege de hitte.

Omdat het buiten bloedheet is, smelt het asfalt in verschillende straten in Vaals. "Het strooizout moet dat tegenhouden", meldt de gemeente via Facebook.

Minder plakkerig
De strooiwagen rijdt vrijdag en zaterdag rond om te voorkomen dat het wegdek nog verder smelt. "Het strooizout neemt vocht op uit de buitenlucht en koelt daardoor het asfalt", legt de gemeente uit. "Ook wordt het asfalt door het strooizout minder plakkerig.

Niet schadelijk
Het strooizout is niet schadelijk, zegt de gemeente. "Wel kan het gebeuren dat zout van de strooiwagen op uw auto terechtkomt."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen